İi. Fizyolojik kilometre taşları
III. Bilişsel kilometre taşları
IV. Romantik kilometre taşları
V. Toplumsal kilometre taşları
VI. Anahtar kilometre taşları
Vii. Motorlu kilometre taşları
VIII. Gaflet kilometre taşları
İx. Beslenme kilometre taşları
Esas Sorular
Antet | Yanıt |
---|---|
Işte makalede, doğumdan 12 avuç büyüklüğünde bir bebeğin gelişiminin değişik aşamalarını tartışmaktadır. Fizyolojik, bilişsel, romantik, toplumsal, araç, kozgaltka, gaflet ma beslenme kilometre taşlarını kapsar. | |
İi. Fizyolojik kilometre taşları | Bebekler tipik olarak hayatın geçmiş senesinde aşağıdaki fizyolojik kilometre taşlarına kavuşurlar: |
III. Bilişsel kilometre taşları | Bebekler tipik olarak hayatın geçmiş senesinde aşağıdaki bilişsel kilometre taşlarına kavuşurlar: |
IV. Romantik kilometre taşları | Bebekler çoğu zaman hayatın geçmiş senesinde aşağıdaki romantik kilometre taşlarına kavuşurlar: |
V. Toplumsal kilometre taşları | Bebekler çoğu zaman hayatın geçmiş senesinde aşağıdaki toplumsal kilometre taşlarına kavuşurlar: |
İi. Fizyolojik kilometre taşları
Fizyolojik kilometre taşları, bir bebeğin büyüdükçe ma olgunlaştıkça geliştirdiği fizyolojik yeteneklerdir. Işte kilometre taşları, devrilme, istikrar, sürünme, adım atma ma konferans şeklinde şeyler ihtiva eder.
Bir bebeğin seçkin bir fizyolojik kilometre taşına ulaşmış olduğu yaklaşık gözyaşı değişmiş olur, sadece bir çok bebeğin içerisine düşmüş olduğu umumi bir gözyaşı aralığı vardır. Örnek olarak, bir çok bebek 4 ila 6 kamer içinde yuvarlanır, 6 ila 8 kamer içinde oturur, 8 ila 10 kamer içinde sürünür ma 10 ila 12 kamer içinde yürür.
Rastgele bebeğin değişik bulunduğunu ma kilometre taşlarına zat hızlarında ulaşacağını anımsamak önemlidir. Yavrunuz kilometre taşlarına eskiden ulaşmıyorsa, doktorunuzla bahsetmek önemlidir.
III. Bilişsel kilometre taşları
Bilişsel kilometre taşları, bebeklerin etraflarındaki acun ile alakalı öğrendiklerinde geliştirdikleri becerilerdir. Işte kilometre taşları, nesneleri tanımayı sanmak, dili anlamayı sanmak ma sorunları çözmeyi sanmak şeklinde şeyleri ihtiva eder.
Bebekler çoğu zaman hayatın geçmiş dar ayında bilişsel kilometre taşları geliştirmeye adım atar. 6 aylıkken, nesneleri tanıyabilmeli, sıradan talimatları izlem edebilmeli ma çene etmeye başlayabilmelidirler.
Bebekler yaşlandıkça bilişsel becerilerini geliştirmeye bitmeme ederler. 1 yaşlarındayken, dar lafız söyleyebilmeli, sıradan cümleleri anlayabilmeli ma sıradan oyunlar oynayabilmelidirler.
Bilişsel kilometre taşları önemlidir zira bebeklerin öğrenmesine ma büyümesine destek olurlar. Gelişmenin seçkin aşamasında ne bilişsel kilometre taşlarını bekleyeceğinizi anlayarak, anne babalar bebeklerinin anda potansiyellerine ulaşmalarına destek belki.
İi. Fizyolojik kilometre taşları
Fizyolojik kilometre taşları, bir bebeğin büyüdükçe ma olgunlaştıkça geliştirdiği fizyolojik becerilerdir. Işte kilometre taşları, benimsenmek, sürtünmek, seyir ma konferans şeklinde şeyler ihtiva eder. Rastgele bebek zat hızında gelişir, bu yüzden bebeğinizi öteki bebeklerle karşılaştırmamak önemlidir. Bununla beraber, bebeğinizin gelişimini izlemenize destek olabilecek birtakım umumi yönergeler vardır.
İşte bebeklerin çoğu zaman seçkin kamer elde etmiş olduğu fizyolojik kilometre taşlarından bazıları:
- 1 avuç mevlit:
- Midede yatarken başını kaldırır
- Başı bir taraftan öteki yana çevirir
- Ellerini ağzına getiriyor
- Iğrenç ma kırlangıç
- 1 ila 4 kamer:
- Midede yatarken başlangıç ma göğsü kaldırır
- Önden arkaya rulolar
- Intikal nesneleri
- Fakir ya da bitkin olduğunda ağlar
- 4 ila 6 kamer:
- Destekle oturuyor
- Taraklar
- Çıngıraklar Nesneler
- Peek-a-boo oynuyor
- 6 ila 9 kamer:
- Destekle Duruyor
- Ayakta aravermek için çekiyor
- Bir fincandan içecekler
- “Üstlük” ma “Dada” diyor
- 9 ila 12 kamer:
- Yardımla Seyir
- Yığınlar Bloklar
- Zat inç yemeklerini besler
- 2-3 lafız diyor
Yavrunuz büyüdükçe ma geliştikçe, yapabilecekleri bütün cesur şeylerden fanatik kalacaksınız. Bebeğinizin hayatında işte hususi dönemin keyfini çıkarın!
V. Toplumsal kilometre taşları
Toplumsal kilometre taşları, bebeklerin başkalarıyla etkileşim oluşturmak ma başkalarıyla komünikasyon oluşturmak için öğrendikleri becerilerdir. Işte kilometre taşları, gülümsemeyi, gülmeyi, ayn teması oluşturmayı ma isimlerini yanıtlamayı ihtiva eder. 1 yaşlarındayken, bir çok bebek bye-bye sallayabilir, nesnelere im edebilir ma öteki çocuklarla sıradan oyunlar oynayabilir.
İşte bebeklerin gelişiminin seçkin aşamasında ulaştıkları ana toplumsal kilometre taşları:
- 3 avuç mevlit: Bebekler bakıcılarında gülümsemeye ma COO’ adım atar. Ek olarak ayn teması kurmaya ma nesneleri gözleriyle izlem etmeye başlayabilirler.
- 4 ila 6 kamer: Bebekler çene etmeye ma gülmeye adım atar. Ek olarak nesnelere ulaşmaya ma onlarla oynamaya başlayabilirler.
- 7 ila 9 kamer: Bebekler geçmiş laflarını anlatmaya adım atar. Ek olarak öteki küçüklere alaka göstermeye başlayabilir ma onlarla etkileşim oluşturmak isteyebilirler.
- 10 ila 12 kamer: Bebekler dü kelimelik ifadeler kullanmaya adım atar. Ek olarak Peek-a-boo şeklinde öteki çocuklarla sıradan oyunlar oynamaya başlayabilirler.
Toplumsal kilometre taşları önemlidir, zira bebeklerin başkalarıyla iyi mi etkileşim kuracaklarını ma gereksinimlerini iyi mi ileteceklerini öğrenmelerine destek olurlar. Bebeğinin toplumsal gelişimini destekleyerek, anda potansiyellerine ulaşmalarına destek olabilirsiniz.
Işte blog yazısı, doğumdan bir yaşına büyüklüğünde bir bebeğin gelişiminin değişik aşamalarını tartışacak. Bebeklerin tipik olarak seçkin aşamada ulaşmış olduğu fizyolojik, bilişsel, romantik, toplumsal, araç, kozgaltka, gaflet ma beslenme kilometre taşlarını kapsayacağız. Işte bilgiler, bebeklerinin gelişimini tahmin etmek ma anda potansiyellerine ulaşmalarını eklemek talip anne babalar için faydalı olacaktır.
Vii. Motorlu kilometre taşları
Kozgaltka kilometre taşları, bebeklerin büyüdükçe ma olgunlaştıkça geliştirdikleri fizyolojik becerilerdir. Işte kilometre taşları tipik olarak öngörülebilir bir diziyi izlem haysiyet, seçkin bir kilometre taşı sabık aşamada ustalaşan becerilere dayanır.
Bebeklerin hayatın geçmiş senesinde ulaşmış olduğu ana kozgaltka kilometre taşlarından bazıları şunlardır:
- Midelerinde yatarken başlarını kaldırarak (ortalama 2 kamer)
- Önden arkaya yuvarlanıyor (ortalama 4 kamer)
- Tarama (ortalama 6 kamer)
- Destekle ayakta aravermek (ortalama 8 kamer)
- Seyir (ortalama 12 kamer)
Bebekler yaşlandıkça, kozgaltka becerilerini geliştirmeye bitmeme edecekler, sonucunda ilave, abdug ma atma kilometre taşlarına ulaşacaklar.
Bütün bebeklerin özdeş yaşta işte kilometre taşlarına ulaşamayacağını göstermek önemlidir. Birtakım bebekler onlara henüz kahraman ulaşabilirken, ötekiler hemen sonra ulaşabilir. Yavrunuz terfi kaydettiği ma gelişimsel kilometre taşlarını karşıladığı sürece endişelenmenize gerek kalmamıştır.
Gaflet kilometre taşları
Hayatın geçmiş dar ayında, bebeğinizin uykusu fazlaca gayri muntazam olacaktır. Galiba devir süresince vakit uyuyacak ma geceleri kesif kesif uyanacaklar. Yavrunuz yaşlandıkça gaflet düzenleri henüz tertipli olmaya başlayacaktır. Çoğu zaman akşam henüz vakit uyumaya başlayacaklar ma güneş henüz endamsız şekerlemeler alacaklar.
İşte bebeklerin değişik yaşlarda ulaşmış olduğu münteşir gaflet kilometre taşları:
- 3 aylıkken, bir çok bebek akşam 6-8 uyumaya başlayacaktır.
- 6 aylıkken, bir çok bebek devir süresince dü mürgüleme almaya başlayacaktır.
- 9 aylıkken, bir çok bebek akşam süresince uyumaya başlamış olacak.
- 12 aylıkken, bir çok bebeğin tertipli bir gaflet programı olacaktır.
Bebeğinizin uykusundan kaygı ediyorsanız, doktorunuzla konuşun. Bebeğinizin uykusunun düzgüsel olup olmadığını belirlemenize destek belki ma bebeğinizin henüz âlâ uyumasına iyi mi destek olacağınıza müstenit ipuçları sağlayabilirler.
İx. Beslenme kilometre taşları
Hayatın geçmiş dar ayında, bebeğinizin özellikle aba sütü ya da formülle beslenmesi gerekecektir. Üstlük sütü, sıhhatli büyüme ma büyüme için gereksinim duydukları bütün gıdaları sağlamış olduğu için yavrunuz için maruzat âlâ seçenektir. Emziremiyorsanız ya da emzirmemeyi seçerseniz yöntem âlâ bir alternatiftir.
Yavrunuz yaşlandıkça yiyecekler yemeye başlayacaklar. Amerikan Pediatri Akademisi, bebeğinize 4 ila 6 aylıkken yiyecekler getirmeye başlamanızı önerir. Birnumara bileşenli gıdalarla başlamalı ma zaman içinde azar azar cesur yiyecekler sunmalısınız.
İşte yavrunuz büyüdükçe izlenmesi ihtiyaç duyulan birtakım beslenme kilometre taşları:
- 4 aylıkken, yavrunuz destekle oturabilmeli ma başlarını durağan(durgun) tutabilmelidir.
- 6 aylıkken, yavrunuz yardımcı almadan oturabilmeli ma mobilyaların çevresinde gezinebilmelidir.
- 9 aylıkken, yavrunuz yardımcı ile ayağa kalkabilmeli ma dar hamle atabilmelidir.
- 12 aylıkken, yavrunuz özgür olarak yürüyebilmelidir.
Bebeğinizin büyümelerini ma gelişmelerini eklemek için kafi gıda aldığından güvenli çıkmak önemlidir. Bebeğinizin beslenmesi ile alakalı rastgele bir endişeniz var ise doktorunuzla konuşun.
S: Bebeklerin geçmiş yılda ulaşmış olduğu fizyolojik kilometre taşlarından bazıları nedir?
C: İlk sene, bebekler tipik olarak bir seri fizyolojik kilometre taşına kavuşurlar:
- Önden arkaya yuvarlanıyor
- Benimsenmek
- Sürünen
- Ayakta
- Adım atma
S: Bebeklerin geçmiş yılda ulaşmış olduğu bilişsel kilometre taşlarından bazıları nedir?
C: İlk sene, bebekler tipik olarak aşağıdakiler iç çıkmak suretiyle bir seri bilişsel kilometre taşına ulaşır.
- İsimlerini tanımayı sanmak
- Babble’yi sanmak
- Bayağı kelimeleri anlamayı sanmak
- Bayağı talimatları izlem etmeyi sanmak
- Çevrelerini hatırlamak
S: Bebeklerin geçmiş yılda ulaşmış olduğu romantik kilometre taşlarından bazıları nedir?
C: İlk sene, bebekler çoğu zaman aşağıdakiler iç çıkmak suretiyle bir seri romantik kilometre taşına kavuşurlar:
- Gülümsemeyi Öğrenme
- Gülmeyi Öğrenme
- Muhabbet göstermeyi sanmak
- Ihtilaf kaygısı ile başa çıkmayı sanmak
- Duygularını düzenlemeyi sanmak
0 Yorum